Предстоящи събития

Последни коментари

  Архив

  Категории

  Абонирайте се за нашите новини

  Get new posts by email
  14.06.2024

  ФТА „Сивек” с поредна награда

  „Сивек” с награда от 22-ри Международен фестивал за култура и изкуство Büyükcekmece, Истанбул, Турция

  От 25 юли до 02 август се проведе 22-то издание на най- големия в света фестивал за изкуство и култура Büyükcekmece в Истанбул.

  В него обикновено вземат участие около 2000 човека от цял свят в различни категории – театър, кино, изобразително изкуство, музика, занаяти, съвременни и фолклорни танци и дори хора с увреждания.

  Тази година, предвид обстановката, фестивала се проведе в две направления – онлайн и на живо. Фестивалът е член и се провежда под егидата на двете световни организации на фолклорни фестивали CIOFF и FIDAF.

  В категорията фолклорни танци гостуваха камерни групи по 4 човека от 6 страни, които участваха в откриването, мероприятията по време на фестивала и закриването. ФТА „Сивек” участва и в двете направления – с камерна група от 5 човека на живо и с танца „Гергьовден” на представителна група в онлайн изданието.

  В онлайн конкурса видеоклипове изпратиха 22 страни от цял свят. Международно жури от 15 изтъкнати специалисти от цял свят оценяваха участниците. Бяха присъдени общо 7 награди:

  1-во място (2 награди):  за Бразилия и Южна Корея

  2-ро място (2 награди): за Мексико и Южна Африка

  3-то място (2 награди): за Русия и Португалия

  Фолклорен танцов ансамбъл „Сивек” при НЧ „Габрово-2002” беше удостоен с Наградата на публиката.

   

  социални мрежи

  About Author