Предстоящи събития

Последни коментари

  Архив

  Категории

  Абонирайте се за нашите новини

  Get new posts by email
  28.05.2024

  Празник след празник – отзвук от концерта

  На 18 май Народно читалище „Габрово- 2002” събра в парк „Маркотея” на открита сцена, посветена на Денят на Габрово, 278 самодейци, техните близки, познати и гости, които с нетърпение очакваха най- сетне среща на живо. С невероятен успех се редяха песни и танци, последвани от нестихващи аплодисменти. До достолепните певици на хор ”Старопланинско ехо”, които отбелязаха своята 50 годишнина, се нареждаха 4,5 годишните изпълнителчета на „Габровски гласчета”, танцьорите на Състав за изворен фолклор, които пък отпразнуваха своята 40 годишнина, до малките „Веселинки” на ансамбъл „Сивек”. И отново вземащи дъха  танци на балетистите от Танцова школа „Лиана”, клуб”Играорци” и песни подемани от цялата публика на фолклорна група „Настроение” с изненадващия солист близо 90 годишния Геньо Генев.

  И за финал на прекрасния концерт  три състава изненадаха публиката със  сборни групи. Певиците на „Габровските гласове” и техните последователи от „Габровски гласчета” изпяха на три гласа  две красиви народни песни, а Фолклорен ансамбъл „Боженци” изпълни импровизираната  сцена със своите бащи и майки от клуб ”Боженци” и три възрастови групи от малките боженски  танцьори.

  Концертът завърши с нова  покана за среща на 02 и 03 юни в голямата зала на Дома на културата по случай 40 годишнината на Фолклорен ансамбъл „Сивек” и едно общо хоро на  самодейци и публика под звуците на малките неподражаеми музиканти  Божидар Кържин – акордеон и Петър Петков – тъпан.

   

  споделяне на връзка

  About Author