Предстоящи събития

Последни коментари

  Архив

  Категории

  Абонирайте се за нашите новини

  Get new posts by email
  28.05.2024

  Виртуални успехи на НЧ ”Габрово – 2002”

  Народно читалище „Габрово-2002” продължи своята творческа дейност и при въведената епидемична обстановка.

   

  Детската фолклорна формация „Габровски гласчета” взе участие в двата етапа на онлайн конкурса за Северняшка и Добруджанска песен „Пендара”. Конкурсът е организиран от народния  певец Петър Кирилов и сдружение „Цветница”. Жури в състав от известните изпълнители Калинка Вълчева, Галина Дормушлийска и Даниел Спасов класира за втория етап 103-ма участници от 216 от цялата страна. Класираните за втория етап от конкурса трябваше да научат виртуално за 10 дни нова народна песен посочена им от журито.

   

  Децата от „Габровски гласчета” при читалището се справиха блещящо с предизвикателството. Младите таланти близнаците Габриела и Боян Борисови получиха 63 000 гледания. Най-много гледан и харесван клип на  пет годишните габровски  близнаци в съпровод  на 11 годишния Божидар Кържин и 15 годишния Петър Петков – получиха наградата на публиката. Специални награди и плакет получиха Мария Киринова и Анастасия Плачкова. Поради епидемичната обстановка на Гала концерта на 11 юли в гр. Попово ще учасват на живо само близнаците Габи и Боби като представители на Детска фолклорна формация ”Габровски гласчета” с ръководител Стефка Стоева.

   

  В международния фолклорен фестивал ”Цветна плетеница” взе участие онлайн и вокална група ”Настроение” при читалището с ръководител Цанка Иванова и корепетитор Петър Райков. Групата беше удостоена с грамота и със специална награда.

   

  Виртуално бяха поканени габровци за участие в новия Клуб за народни хора ”Пендара” към ФТА ”Сивек” при НЧ ”Габрово-2002”, чието откриване се състоя на 01 юли  в залата на ул. ”Ивайло” 13.


    

  социални бутони

  About Author