Предстоящи събития

Последни коментари

  Архив

  Категории

  Абонирайте се за нашите новини

  Get new posts by email
  23.04.2024

  Светкавичен отзвук във връзка с „Конкурс – есе за Карл Кандулков”

  На 4 май във вестник „Сто вести”, Бумеранг радио и Фейсбук, Народночиталище „Габрово-2002” пусна съобщение – покана за участие в конкурс занаписване на есе посветено на 100 годишнината от рождението на Карл Кандулков- архитект и кмет на Габрово, отдал живота и творчеството си за нашия град. Още до обяд пристигнаха няколко обаждания, които ни показаха, че в това време на уединение ние всички имаме нужда едни от други и че благодарността къмКандулков не е остаряла.

  Първи се обади, Стефан Маринов, който прочел във вестника за есето ипопита не може ли да се включат и по възрастни в конкурса, като изрично сеотказа от наградата. Изненада ни и първата участничка в конкурса Габриела Иванова, която разбрала за конкурса от своя преподавател по журналистика Христо Петров от Априловската гимназия. Още по-голяма изненада беше писмотона Борислав Димитров от София, който прочел във Фейсбук и ни моли също да участва, макар че е на възраст, защото обича Габрово и се възхищава на архитектурните творби на нашия Карл Кандулков.

  От предаването на радио Бумеранг в рубриката „Часът на Габрово” се получи и най-изненадващото предложение. Агенция за недвижими имоти „Регент” със собственик РуменГеоргиев не само приветства конкурса, но и предложи да се включи в наградния фонд с още 100 лв. за първа награда и 50 лв. за втора. Причината е не самопреклонението към именития архитект, но и това, че създателят на агенцията Георги Георгиев е човекът работил дълги години рамо до рамо с кмета Кандулков.Така благодарение на съдействието от медиите „Конкурс – есе за Карл Кандулков” придоби не само светкавична популярност, но и придоби нов вид – „Конкурс-есе и спомен за Карл Кандулков”, като в него могат да участват всички. Допълнителната награда за най-добър спомен ще осигури Агенция „Регент”.

  Ръководството на читалището остава с гореща благодарност на всичкии призив за участие.

  share button

  About Author