Предстоящи събития

Последни коментари

  Архив

  Категории

  Абонирайте се за нашите новини

  Get new posts by email
  23.04.2024

  НЧ „Габрово 2002“

  Скъпи приятели,

  Приветстваме Ви в интернет страницата на Народно читалище „Габрово 2002“ – гр. Габрово.

  Тук Ви очаква много и най-разнообразна информация, свързана с живота на нашето читалище. Ще Ви срещнем с много видни дейци на културата, науката и бразованието. Ще Ви запознаваме с историята на нашия град и региона, в който живеем. Ще ви разкриваме нови източници на информация и представяме любопитни факти от културния календар на града и страната.

  Тук ще имате възможност да прочетете много и най-разнообразна информация свързана с колективите работещи в нашето читалище, а именно: Фолклорен танцов ансамбъл “Сивек”, Женски хор, Танцова школа “Лиана”, Хор “Старопланинско ехо”, Танцов клуб “Играорци”, Вокална група “Настроение”, Група бийтбоксери “Звукотрепачи”, Вокална група “Шанс”, Мажоретен състав, Трио “Пей сърце”, Вокална група “Надежда”, Състав изворен фолклор “Тотка Шандуркова”, Фолклорна танцова формация “Боженци” и Вокална група “Габровските гласове”.

  Нека всички бъдем заедно в името на българската култура и просвета!

   


   

  Народно читалище „Габрово 2002“ е създадено през 2002 г. В своята десетгодишна история то се превърна в средище на идеи, нови подходи и широка културна дейност. Читалищното настоятелство обединява усилията на 16 художествени състави – вокални, танцови и др.

  По инициатива на читалищното настоятелство се провежда и „Международен фестивал на духовната музика“ посветен на духовния празник на града – празника на Св. Петка Българска. Тази изява се превърна във втора по значимост в културния календар на града след фестивала на хумора и сатирата.

  Днес в рамките на Народно читалище „Габрово-2002”, в отделните негови школи и кръжоци участват активно повече от 222 самодейци. Своят талант традиционно те представят на множебство български и 35 международни прояви.

  В настоятелството на читалището са привлечени едни от най-изтъкнатите интелектуалци и общественици на гр. Габрово, които се стремят да използват съвременните технологии и начини за разширяване влиянието на читалището и популяризиране на неговата дейност сред широк кръг от населението на областта.